Āfrikas pingvīnu fakti un darblapas

Melns, balts un mīlīgs visā, Āfrikas pingvīni , Spheniscus demersus, dzimtene ir Namībijas un Dienvidāfrika , Spheniscidae ģimenē. Šie lidojošie putni, kurus dēvē arī par “Cape pingvīnu”, “melno pēdu pingvīnu” un “jackass pingvīnu”, ir vieni no mazākajiem pingvīns sugas, un tagad tās ir klasificētas kā apdraudētas.

Skatiet faktu failu zemāk, lai iegūtu vairāk informācijas par Āfrikas pingvīnu
vai arī jūs varat lejupielādēt mūsu 21 lappuses garo Āfrikas pingvīnu
darblapu pakete, ko izmantot klasē vai mājas vidē.



Galvenie fakti un informācija

TAKSONOMIJA

  • Zviedru botāniķis un zoologs Karls Linnaeus savā grāmatā Systema Naturae vispirms klasificēja Āfrikas pingvīnu kā klīstošu albatrosu tā rēķina un nāsis dēļ, nosaucot to par Diomedea demersa.
  • Franču zoologs Mathurins Žaks Brisons ieviesa Spheniscus ģints. Lentveida pingvīni pieder pie šī ģints veida.
  • Spheniscus ir atvasināts no grieķu vārda σφήν (sphen), kas nozīmē “ķīlis”; tas attiecas uz pingvīnu plānajām, ķīļveida pleznām. Sākotnēji bija deviņas Spheniscus sugas; tomēr tagad ir tikai četras dzīvas sugas - Magelānas pingvīns, Humbolta pingvīns, Galapagu pingvīns un Āfrikas pingvīns.
  • Demersus, tā sugas nosaukums, ir latīņu vārds, kas nozīmē 'plunging'.

FIZISKĀS ĪPAŠĪBAS

  • Āfrikas pingvīni ir mazi putni , kas atrodas starp 60 līdz 68 cm (24 līdz 27 collas) un sver līdz 3,7 līdz 4 kg (8 līdz 9 mārciņas). Tiek uzskatīts, ka tēviņi ir nedaudz garāki un smagāki par sievietēm.


  • Viņi ir pazīstami ar melnbaltām blīvām, ūdensizturīgām spalvām.
  • Viņu zoda un muguras apspalvojums ir melns, un bārkstis uz krūtīm ir balta. Āfrikas pingvīnu galva arī sporto C formas reģionus, kas pārklāti ar baltām spalvām. Katra Āfrikas pingvīna krūtīs ir unikāls melnu plankumu raksts.
  • Citas Āfrikas pingvīnu atšķirīgās iezīmes ir mazie rozā dziedzeri virs viņu acīm un viņu melnā sejas maska ​​ar smailu knābi.


  • Nepilngadīgiem vai pusaudžu veciem Āfrikas pingvīniem uz galvas un muguras ir pelēkas spalvas ar baltu apakšpusi. Savukārt cāļi ir ietīti pelēkās vai brūni pelēkās spalvās.

UZVEDĪBA

  • Viņus sauc par “džekas pingvīniem” skaļā, “izlecošā” kliedziena dēļ, ko viņi rada, mēģinot sazināties, gandrīz kā ēzelis.
  • Šīs skaņas un balsis ir unikālas katrā Āfrikas pingvīnā, un tās ir trīs veidu: bray (lai piesaistītu draugus), kliegt (lai aizsargātu viņu teritoriju) un haw (lai atšķirtu savus partnerus, kad viņi ir atsevišķi).


  • Kad Āfrikas pingvīni jūt, ka viņiem draud, viņi reaģē ar ķermeņa valodu. Viņi palielina krūtis, aiztur spārnus un rausta galvu no vienas puses uz otru.
  • Viņi maskējas, izmantojot kontrastumiņu, izmantojot savu melnbalto apspalvojumu - baltu zemūdens plēsējiem, kas skatās uz augšu, un melnu plēsējiem, kuri meklē ēdienu tumšā ūdenī.
  • Āfrikas pingvīniem ir divi veidi, kā pielāgoties karstai un aukstai temperatūrai: (1) to ūdensizturīgās spalvas palīdz ātri peldēt un izolēt, atrodoties aukstā ūdenī, un (2) rozā dziedzeri virs acīm uztur vēsu karstā temperatūrā. Šīs rozā dziedzeri kļūst tumšāki, tas ir asiņu atdzesēšanas veids no karstuma.
  • Viņi ir vajājošie ūdenslīdēji un kvalificēti ūdens mednieki, nirstot pat 400 pēdu dziļumā un aizturot elpu vairāk nekā 2 minūtes zem ūdens.

DIĒTA UN DZĪVOTNE

  • Āfrikas pingvīni barojas ar pelaģisko barību zivis , piemēram, sardīnes un anšovi, un jūras bezmugurkaulnieki, piemēram, kalmāri un citi vēžveidīgie. Viņi var ēst līdz 540 gramiem pārtikas dienā.


  • Pētījumi rāda, ka šie pingvīni savulaik uzturējās uz sardīņu balstītas diētas, taču, tā kā 1960. gadā sabruka komerciāla sardzes zvejniecība, viņi sāka ēst anšovus.
  • Savvaļā viņu galvenie plēsēji ietver haizivis , Keipzonas roņi, vaļi-slepkavas, leopardi , mangusti, ģenētiskie un mājas kaķi un suņi. Brūnaļģu kaijas sagrābj olas un jaundzimušos cāļus.
  • Āfrikas pingvīni dzīvo lielās kolonijās un ir sastopami tikai Dienvidrietumu dienvidrietumu piekrastē Āfrika , parasti Boulders pludmalē netālu no Keiptaunas, Dienvidāfrikā. Viņi dzīvo arī salās starp Namībiju un Algoa līci, netālu no Portelizabetas, Dienvidāfrikā.

LIGDOŠANA UN AUGŠANA

  • Āfrikas pingvīni dzimumgatavību sasniedz četru gadu vecumā. Vīrieši izlemj mātītes, izmantojot ēzeļveidīgās skaņas.


  • Āfrikas pingvīni ir monogāmi; viņi pārojas uz mūžu. Mātītes raka urbumus guano, smiltīs zem krūma vai klints vai uz kailas zemes.
  • Viņu vairošanās sezona parasti ir no marta līdz maijam Dienvidāfrikā un no novembra līdz decembrim Namībijā.
  • Vecāki pēc kārtas inkubē savas divas olšūnas 40 dienas, lai tās būtu siltas un pasargātas no plēsējiem. Viņi pārmaiņus sargā un mēnesi baro savus mazuļus; pēc šī laika cāļus var atstāt vienus, lai gan drošības un siltuma dēļ viņi pulcējas grupās, ko sauc par silītēm. Sasniedzot 60 līdz 130 dienas, viņi paši sāk peldēties atklātā ūdenī.
  • Āfrikas pingvīnu sievietes saglabājas auglīgas 10 gadus.
  • Āfrikas pingvīnu vidējais paredzamais dzīves ilgums savvaļā ir no 10 līdz 15 gadiem.

SAGLABĀŠANA

  • Pašlaik savvaļā ir palikuši tikai aptuveni 52 000 Āfrikas pingvīnu.
  • IUCN uzskaita šos pingvīnus kā apdraudētus; viņu iedzīvotāju skaits pēdējo 28 gadu laikā ir samazinājies par 60 procentiem.
  • Daži draudi šiem pingvīniem ir: (1) cilvēki, kas savāc pingvīnu izkārnījumus (guano) kā mēslošanas līdzekļus, iznīcinot viņu dzīvotnes, (2) cilvēki savāc un pārdod olas, un (3) naftas noplūdes.

Āfrikas pingvīnu darblapas

Tas ir fantastisks komplekts, kas ietver visu, kas jums jāzina par Āfrikas pingvīnu, 21 padziļinātā lappusē. Šie ir lietošanai gatavas Āfrikas pingvīnu darblapas, kas ir lieliski piemērotas studentu mācīšanai par Āfrikas pingvīniem, Spheniscus demersus, kuru dzimtene ir Namībijas un Dienvidāfrikas piekraste, Spheniscidae ģimenē. Šie lidojošie putni, kurus dēvē arī par “Cape pingvīnu”, “melnkājaino pingvīnu” un “jackass pingvīnu”, ir viena no mazākajām pingvīnu sugām, un tagad tie ir klasificēti kā apdraudēti.



Pilns iekļauto darblapu saraksts

  • Āfrikas pingvīnu fakti
  • Iepazīstinām ar Blackfoot
  • Melnās pēdas anatomija
  • Melno pēdu fakti
  • Blackfoot stāsts
  • Vairāk par šiem pingvīniem
  • Iekļūstiet manā vēderā
  • Humboldts un Melnpēda
  • Āfrikas pingvīnu kopsavilkums
  • Zvaniet pēc palīdzības
  • Pingvīnu origami

Saistiet / citējiet šo lapu

Ja savā vietnē atsaucaties uz kādu no šīs lapas saturiem, lūdzu, izmantojiet zemāk esošo kodu, lai šo lapu norādītu kā sākotnējo avotu.

Āfrikas pingvīnu fakti un darblapas: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 2019. gada 3. decembris

Saite parādīsies kā Āfrikas pingvīnu fakti un darblapas: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 2019. gada 3. decembris

Izmantojiet kopā ar jebkuru mācību programmu

Šīs darblapas ir īpaši izstrādātas lietošanai ar jebkuru starptautisku mācību programmu. Jūs varat izmantot šīs darblapas tādas, kādas tās ir, vai rediģēt tās, izmantojot Google prezentācijas, lai padarītu tās precīzākas atbilstoši jūsu pašu studentu spēju līmeņiem un mācību satura standartiem.